Alper Ekim TUS'uyla açılan tek SBA kadrosuna yerleştikten sonra aynı bölümün şubat TUS'unda açılacak (tahmini) 2 kişilik YÖK kadrosundan birine sınavsız eski TUS puanımla yerleşebilir miyim? Benim kadrom mu YÖK kadrosuna dönüyor yoksa açılan 2 YÖK kadrosundan biriyle mi yerleşiyorum?
Her TUS puanı sadece ve sadece kendi dönemi içerisinde geçerlidir. Sonraki sınav dönemlerinde önceki sınav dönemlerinde alınmış puanlar kullanılamaz. Eski sınav puanınızla bahsettiğiniz kadrolara yerleşemezsiniz.
Bir de TUS taban puanı şubat TUS'unda yerleşen kişilere göre belirlenen taban puan mı?
Geçiş yapacağınız durumlarda kendi döneminizdeki puan karşılıkları baz alınır. Yerleştiğiniz dönem olan 2020/2.dönem taban puanlarına göre geçişiniz sağlanabilir.
Bulunduğunuz yerde SBA'dan YÖK'e geçmek isterseniz, sizin döneminizde YÖK kadrosu açılmadığı için son 3 sınavdaki taban puanları hesaplanır, Ekim TUS'undan aldığınız puan bu ortalama puandan daha fazla ise geçiş için başvuru yapabilirsiniz. TUK'un cevabı ne olur bilemiyorum ancak böyle bir deneme yapılabilir ancak.