TUS başvurusunun dördüncü adımında sınava ilişkin adımlar kısmı yer almaktadır. Bu ekranda asistanlık ve DHY ile ilgili bilgilerinizi girmelisiniz. Vereceğiniz bilgilerin doğruluğu önemlidir, yanlış bilginin tespiti durumunda hak kaybı yaşanma riski bulunmaktadır.
Mevcut durumunuz; DHY yerinde çalışan, 2020 Ekim TUS ile yerleşmiş, asistanlık için belgelerini yollamış ve işlemleri tamamlanmış, sadece asistanlık için naklen geçişi kalmış.
Sizin durumunuzdaki birinin işaretlemesi gereken seçenek; "uzmanlık eğitimime devam ediyorum" olmalıdır.
Bir önceki sınavda yerleştiğiniz için ÖSYM sisteminde "uzmanlık öğrencisi değilim" seçeneğini işaretlemenize izin vermiyor. Asistanlığa başlayıp istifa etmiş değilsiniz, bu nedenle "asistanlık eğitimime devam ederken istifa ettim" seçeneği sizin için uygun değil.
"Bir uzmanlık alanına yerleştirildiğim halde eğitimime başlamadım." seçeneği yerleştiği halde belge göndermeyenler ve belge gönderdiği halde göreve başlamayanlar/başlamayacaklar için geçerli. Şayet göreve başlamayacaksanız bu seçeneği seçmelisiniz, yoksa bir sonraki sınavda kazandığınız hakkı kaybedebilirsiniz. Göreve başlayacaksanız bu şıkkı işaretlemeyiniz.