100.DHY atamasına katılmak istiyorum. İnternet sitesinde bulunan örnek dilekçelerde atama, istifa tarihleri bulunuyor. Bu tarihleri nereden öğrenebilirim? Örnek dilekçeler benim durumuma uygun değil, benim için de örnek dilekçe eklemeniz mümkün mü?
DHY'ye Katılma Dilekçesi | İstifa/Müstafilik Sonrası DHY'ye Katılma Dilekçeleri başlığında size benzer durumdaki hekimlerin izlemeleri gereken yolu açıklamıştık.
İçerikte şu an için 4 adet dilekçe örneği yer almakta, dilekçelerden direkt olarak kullanabileceğiniz olmasa da örnek alarak kendi dilekçenizi hazırlayabilirsiniz. Tarihleri şu şekilde öğrenebilirsiniz;
- Mezuniyet tarihiniz doktor bilgi bankası ekranında yer almaktadır.
- Diploma numaranız doktor bilgi bankası ekranında yer almaktadır.
Örnek dilekçenin orta bölümünde yer alan "şu tarihte işe başladım, şu tarihte istifa ettim, şu tarihte cezam doluyor" gibi detayları vermek zorunda değilsiniz. Bu bilgiler zaten bakanlıkta var.
Kendinizi tanıtan kısımdan sonra "…..DHY'de yeniden devlet hizmeti yükümlüsü olarak memuriyete atanmak istiyorum." ibaresini dilekçenize eklemeniz yeterli.
100.DHY'de müstafi kalmayı düşünmüyorum. Eylül TUS'una girdiğimde tüm kadroları tercih edebilir miyim?
Şu an halihazırda bir ceza durumunuz yok, 100.DHY'de atandıktan sonra göreve başlayacaksanız yine ceza durumunuz olmayacak. Bu nedenle eylül 2021 TUS'unda istediğiniz tüm kadroları tercih edebilirsiniz.